4×4-toernooi Assen

 Op vrijdag 4 april zijn wij met een aantal leerlingen naar het  4×4-toernooi in Assen geweest. Het is een voetbaltoernooi waarbij je met vier tegen vier speelt op een klein veldje. De kinderen die mee deden aan dat toernooi moesten om acht uur op school zijn en vertrokken om kwart over acht naar Assen. Er gingen 3 leerkrachten mee, namelijk meneer Derks, meneer Dietrich en meneer van der Linde. Meneer Dereks die begeleidde de jongens van de onderbouw, meneer Dietrich begeleidde de jongens van de bovenbouw en meneer van der Linde die begeleidde de dames.

Het was wel een eind rijden, ongeveer anderhalf uur.  Toen we in Assen aankwamen en bij de locatie waren moesten we meteen omkleden want het toernooi begon om tien uur.

We moesten voetballen met kleine goals en het moest zonder keeper. Het was een veld van 50 bij 20 en een  voetbalwedstrijdje duurde tien minuten.

Het was om kwart voor drie klaar. Je speelde een toernooi, er zaten in een poule 6 scholen. Als je eerste en tweede werd, ging je naar de kruisfinale. De kruisfinale is dat als je nummer 1 was van je poule, moest je tegen de nummer twee van de andere poule. Als je de kruisfinale won, ging je door naar Utrecht. De jongens van de onderbouw en de dames gaan naar Utrecht toe, de jongens werden namelijk 2e en de dames werden 1e .

 

Remy de Jong, groep C. 

4x4