Excursie Bakkerij Van der Wal Jolink

We gingen van school weg en wij gingen op de fiets. We moesten vlakbij de Hanos in Zevenhuizen zijn. Toen we daar waren hadden we het allemaal heel erg koud. Het is best ver fietsen. Toen we daar waren gingen we naar een klein kantoortje om onze jassen neer te leggen en onze tassen en de man heette meneer Van der Wal. Hij gaf ons de rondleiding. We begonnen bij het magazijn van hun. Daarna gingen we naar een grote ruimte, de bakkerij. Daar stonden allemaal grote machines. Deeg kneden, dat wordt met machines gedaan en ze toen er pitjes op de broden om het wat leuker te maken. Ze maken ook salamibrood, daar had ik nog nooit van gehoord. Daarna gingen we naar de rijstkasten en naar de ovens. In de rijstkast waren de kaas en ui broodjes aan het rijzen. En in de oven waren de kapseltaart bodems aan het bakken. Toen mochten we in de rijstkast staan, dat was best warm. Daarna gingen we naar een ruimte waar ze de broden gaan ophalen. Dat word opgehaald met vrachtwagens. Bakkerij Van der Wal Jolink bestaat al vanaf 1911. Toen we de ruimte uitliepen van de bestellingen ophalen met de vrachtwagens, gingen we door naar de vriezer, daar was het -14 graden normaal is het -25 graden, daar gingen we in en dan via de andere kant er uit. Daar kwamen we in de banketbakkerij waar ze allemaal lekkere dingen aan het maken waren, zoals ham kaas croissantjes en cakejes. Toen gingen we weer naar de verzamelplek. Daar gingen we onze vragen stellen en toen we dat hadden gedaan gaf Tim nog een bedankje. Van meneer van der Wal kregen we nog een bakje met lekkere koekjes mee en toen gingen we weer naar school.    

Cheriva Boon, groep D.

Excursie bakkerij van der Wal

Excursie bakkerij van der Wal