Excursie naar bakker van der Wal Jolink

De bakkerij is heel mooi en groot. Er is een opslag en er liggen allemaal soorten meel.

Daar staan ook 3 silo’s. Daar past wel 11 duizend kilo in. Daar zit een slang aan voor als ze meel nodig hebben. Dan drukken ze op een knopje op de plaats waar ze bakken en dan komt de grondstof naar keuze in de trechter. Dan hoef je niet met zware zakken te sjouwen.

Ze hebben ook veel ovens en rijskasten en een hele grote vriezer. Het is allemaal in het groot. Dat zie je normaal niet zomaar en er was een soort van garage waar ze de broden in de vrachtwagens doen . Er was ook een afdeling voor cakes en koekjes te bakken. Bakkerij Van der Wal Jolink heeft 11 winkels. Ik vond de machines heel leuk, maar voor mij was het veel te warm met al die ovens. Toen we de vriezer in gingen was ik blij, kon ik eindelijk afkoelen. Het was wel min achttien graden in de vriezer, in de bakkerij was het wel achtentwintig graden.

Het was zo warm, maar voor de rest was het wel leuk. Ik wist niet dat de machines veel doen daar en de mensen ook en dat het daar zo warm was.

Ik heb bijna alles wat ik heb gezien geleerd, ik wist namelijk nog niet zo veel van bakken.

Hugo de Haan

Bakkerij van der Wal Jolink