Excursie schilder bedrijf Steven Jansen

Vandaag zijn wij op excursie naar een schilder geweest. We hadden ons voorgesteld. Ook kreeg wij een kopje thee, koffie of glaasje ranja. Daarna heeft die meneer verteld dat er 40 mensen in dienst zijn. Zij doen verschillende dingen zoals glas zetten, hout reparaties of schilderen. Als je daar komt stagelopen moet je jezelf goed voorstellen zodat de andere ook iets over je weet.

We hebben een rek met blikken verf voor binnen aan de ene kant en blikken verf voor buiten aan de andere kant. Er mag geen verf weggegooid worden omdat dat milieuvervuiling is. In een kast bewaren zij alle verf tot 5 jaar. Daarna komt een speciaal bedrijf de verf ophalen. Er hing een overzichtslijst waarop je kon zien welke kleur verf er was en wanneer die pot er neer was gezet.

De meneer heeft ook verteld dat je vriendelijk tegen mensen moet zijn, zodat de mensen vertrouwen in je krijgen. Het schildersbedrijf maakt reclame en heeft ook website om mensen zodat mensen veel te weten komen over hun bedrijf. Ook hebben zij een aanhangwagen waar zij een broodje kunnen eten. In de aanhangwagen zit een aparte ruimte voor verf. Er is geen leeftijd om stage te kunnen lopen bij dit schildersbedrijf. De stagiair gaat niet gelijk schilderen, maar begint met schuren en schoonmaken. Zo leert hij goed de basis. Aan het eind kregen wij een plasticzak met allerlei spullen van het bedrijf erin, zoals een pen, pet en leerzaam boekje.

Ik vond het hartstikke leuk dag en leerzaam!

Van Sherick

Excursie Jansen BV

Excursie Jansen BV