Interne stage

Inwerken interne stage.

Het is weer zo ver. Periode 1 is begonnen en dat betekent dat er weer leerlingen starten met een nieuwe interne stage. De ochtend begint met het invullen van een vragenlijst. Even kijken hoeveel de leerlingen al weten over de taken die ze gaan uitvoeren.
Vervolgens krijgen de leerlingen allemaal een mooie zwarte map. Hierin staan de taken die ze gaan uitvoeren en uitleg over de apparaten. De meeste leerlingen kunnen, met behulp van de zwarte map, zelfstandig aan hun werk beginnen. Een aantal diensten zijn best wel pittig. Hiervoor is een zwarte map niet voldoende en komt een ervaren leerling een nieuwe leerling inwerken.
Wanneer de leerlingen geen vragen meer hebben en weten waarmee ze gaan beginnen, trekken ze een blauw poloshirt aan. Zo zijn de leerlingen herkenbaar en makkelijk in de school te vinden. De leerlingen gaan vervolgens naar hun werkplek en voeren de taken uit, die bij die dienst hoort. De leerkracht die op die dag de leerlingen van de interne stage begeleidt, loopt rond om de leerlingen te ondersteunen.
Na een dag hard werken sluiten de leerlingen weer gezamenlijk af. Ze vullen weer een vragenlijst in. Nu vertellen ze wat ze allemaal al weten, kunnen en wat ze nog willen leren. Hier gaan we de komende 9 weken aan werken!

De interne stage
invullen vragenlijst