Kids Run 2015

De kids run van 2015 begon vroeg op de vrijdag ochtend 18 september. We verzamelden op school om 8:00 uur en liepen van daaruit naar de locatie toe, dit was sportpark zuiderpark.

Toen we daar aankwamen maakte we kennis met de mensen die de Kids Run organiseerden en begonnen we met opbouwen. We waren rond 9 uur klaar met opbouwen en dat was maar goed ook want de groepen 3 & 4 kwamen er al aangelopen.

Er waren 4 scholen: Lugtmeijer, Koningin Emma, De Reiziger & Het Kompas. Bij iedere groep werd er een warming up dans verzorgt door de dames van Bos & Weide fysiotherapie, deze dames liepen ook mee met elke run.

De groepen 3 & 4 moesten 1 rondje van 400 meter lopen, over deze route stonden wij verspreidt en moesten we de leerlingen de goede kant opsturen en ze motiveren. Nadat ze allemaal klaar waren gingen we nog een kleine estafette loop doen met deze kinderen. Met allebei de onderdelen konden de scholen punten verdienen. Dit zorgde voor een uiteindelijk klassement, waar ik later op terug kom. Nadat groep 3 & 4 klaar waren stonden meteen groep 5 & 6 klaar van alle scholen. Zoals bij de eerste groepen werd hier ook een warming up dans gedaan. Daarna moesten ook deze kinderen dezelfde 400 meter rennen, maar nu wel twee keer. Nadat ze klaar waren met de 800 meter moesten zij ook de estafette doen. Dit was echt hartstikke leuk om te zien want de kinderen rende echt zo hard als ze maar konden om te winnen, dit zorgde ook voor de nodige val partijen bij alle klassen. De behaalde punten van de 800 meter en de estafette werden bij de eerder verdiende punten van de groepen 3 & 4 toegevoegd, vervolgens gingen we snel verder met de warming up van groep 7 & 8. Nadat zij klaar waren moesten zij ook deze route afleggen maar nu 3x oftewel ze moesten 1,2 kilometer lopen. Dit merkte je meteen want sommige kinderen gingen echt stuk en begonnen te kotsen van vermoeidheid. Zelfs nadat ze hiermee klaar waren moesten ook zij de estafette lopen. Nadat ze hiermee klaar waren gingen we naar de prijs uitreiking. Het uiteindelijke klassement was een opgetelde score van de punten die alle klassen hadden gehaald van elke school. Hieruit kwam natuurlijk een eind score, bij deze prijsuitreiking waren alleen groep 7 & 8 aanwezig van iedere school. De uiteindelijke winnaar van de Kids run was Het Kompas. Zij kregen een hele grote wissel beker waarmee ze juichend naar hun school rende. Na de prijsuitreiking moesten wij nog helpen met opruimen, dit was een beetje badminton palen ophalen en tenten opruimen. Wij werden bedankt door de mensen die dit georganiseerd hebben en kregen van hun aan het einde ook nog een drankje. Dit was de Kids Run 2015.