Cavia’s in de klas

Nieuws

29 januari 2020

Wij hebben 2 weken geleden 2 cavia’s gekregen. We hebben ze nu al 2/3 weken in de klas en we vinden het heel leuk!

Ze heten Panda en Pinda. Het zijn 2 jongentjes. Panda is zwart met wit, en Pinda is bruin met wit en heeft een zwart kontje. Ze staan bij ons in de klas en het zijn de cavia’s van mevrouw Heilen. En ze zijn een paar maanden oud. Ze zitten vaak in hun hokje en vinden het hier gezellig!

 

Ze eten veel groente. We krijgen vaak restjes groente uit de keuken wat nog over is; ze vinden dat heerlijk! Ze hebben ook gewone brokjes en dat is gewoon cavia voer.

 

Kinderen uit onze klas hebben hele mooie dingen gemaakt. Migel heeft een villa gemaakt voor hun waar ze vaak onder liggen en vaak ook wel boven zitten. Migel heeft ook nog een wipwap gemaakt wat ze ook heel leuk vinden. Vandaag heeft Pablo een soort draaischijf  gemaakt. Ze moeten er nog even aan wennen, maar ze vinden het wel al leuk.

We verschonen het hok ook en dat doen we elke week zodat het lekker fris ruikt en ze niet in hun plas lopen! Als we het hok verschonen doen Ramiro en ik dat!

 

Ze houden ervan om geknuffeld te worden. Als je ze wilt vasthouden is meestal Panda wel wat drukker dan Pinda.

Je moet ze rustig oppakken en goed bij het kontje optillen. Doe ze later rustig terug en laat ze zelf uit je hand lopen.

 

Dit was het verhaal over de cavia’s en we zijn er heel blij mee!!

 

Angelina uit groep A

Ook interessant

Nieuws
Schoolkamp

Schoolkamp

Nieuws
De Kröllerbollen zijn weer!

De Kröllerbollen zijn weer!

Nieuws
De Fabiaan kookt voor Oekraïne

De Fabiaan kookt voor Oekraïne