Coronanieuws 10-01-2022

Nieuws
Betreft: lockdown, vervolg

18 januari 2022

Allereerst wensen we u een heel goed en gezond 2022.

Op 3 januari ontvingen we goed nieuws; het voortgezet onderwijs gaat 10 januari weer open.

Wij begroeten alle leerlingen weer uitgerust en gezond op school. Leerlingen die stage lopen en daar welkom zijn, kunnen naar de stage.

Om zoveel mogelijk besmettingen te voorkomen blijven de maatregelen van voor de kerstvakantie van kracht.

We zetten de maatregelen nog een keer op een rij:

· Iedereen op school draagt buiten de klaslokalen een mondkapje. We verwachten dat leerlingen zelf een mondkapje bij zich hebben.

· We voeren zo min mogelijk gesprekken met ouders op school. Als het noodzakelijk is om op korte termijn een gesprek te hebben dan nemen we contact met u op. U kunt zelf ook contact met ons opnemen.

· Een leerling die een huisgenoot heeft bij wie Corona is geconstateerd, moet in quarantaine. Dit moet ook als de leerling gevaccineerd is. Op de vijfde dag na het laatste contact met de huisgenoot kan de leerling, in overleg met de GGD, getest worden, zodat hij/zij weer naar school kan.

· Leerlingen kunnen niet naar school bij klachten zoals keelpijn, hoesten, niezen en koorts en laten zich testen bij de GGD. Als een leerling klachten ontwikkelt gedurende de dag dan sturen wij hem/haar naar huis. Ook dan is een test bij de GGD gewenst.

· Iedere leerling kan per week twee zelftesten mee naar huis nemen. Op school geven we hier uitleg over. U kunt helpen door ervoor te zorgen dat de test twee keer per week wordt gedaan. Bij een positieve test kan de leerling niet naar school en raden wij u aan om te testen bij de GGD.

Met deze maatregelen proberen we, samen met u, te voorkomen dat er klassen naar huis gestuurd moeten worden.

Tenslotte, bij afwezigheid van een leraar streven we er naar de leerlingen op school op te vangen. Dit kan in beperkte mate. Als er te veel leraren afwezig zijn door bijvoorbeeld quarantaine of besmetting dan laten we u dat weten.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

Ook interessant

Nieuws
Doemiddag 16 februari

Doemiddag 16 februari

Nieuws
Pinautomaat via de leerlingenraad

Pinautomaat via de leerlingenraad

Nieuws
Informatiefilm Praktijkschool Apeldoorn

Informatiefilm Praktijkschool Apeldoorn