Interview met mevrouw Franken

Nieuws

5 november 2019

Interview met mevrouw Franken

De nieuwe directeur van Praktijkschool Apeldoorn

Hoe vindt u het op deze school?

Ik heb het erg naar mijn zin op deze school. Wat ik de afgelopen weken heb gezien, is ook waar ik op had gehoopt. De leerlingen en de leraren zijn vriendelijk en het schoolgebouw is mooi. Ik heb genoten van het kamp en daardoor al veel mensen leren kennen.

Wat zijn uw plannen voor deze school?

Wat een goede vraag, dat komt omdat het een moeilijke vraag is. Er is hier al zoveel goed geregeld, dat ik niet meteen een plan kan bedenken. Ik kan wel vertellen hoe we verder zouden kunnen gaan. Heel veel zaken die we goed en fijn doen moeten we bewaren. Maar belangrijk is dat we het samen doen, leraren en leerlingen, dan kunnen we het steeds een beetje beter en mooier maken. O ja, ik weet nog één ding; mijn kantoortje gezellig maken.

Wat vindt u van de gouden regels?

Heel goed idee. Het is belangrijk om duidelijk te weten hoe je met elkaar omgaat. Het zorgt voor een heel fijne sfeer op school.

Hoe lang bent u al leerkracht?

Ik werk iets meer dan 30 jaar in het onderwijs.

Waar heeft u gewerkt in het onderwijs? Ik heb de afgelopen jaren vooral op basisscholen gewerkt. De laatste 15 jaar als directeur en bestuurder.

Wat doet u in uw vrije tijd?

Ik ben graag samen met mijn familie en vrienden, ik kook graag met mijn dochters of we gaan uit eten. Verder lees ik heel veel en ik werk graag in de tuin. Tenslotte houd ik van klussen en knutselen.

Wat vindt u het belangrijkste voor de leerlingen?

Dat, als leerlingen van school af zijn, later, zullen zeggen: ‘Wat heb ik een geweldige tijd gehad op deze school en wat heb ik veel geleerd.’ Als ons dat lukt, dan hebben we het goed gedaan.

Ook interessant

Nieuws
Vuurwerk

Vuurwerk

Nieuws
Rebel Zijp

Rebel Zijp

Nieuws
Eerste branchecertificaat 2019-2020

Eerste branchecertificaat 2019-2020