Rookvrij schoolterrein

Nieuws

7 september 2020

Apeldoorn, 2 september 2020

Betreft: ons schoolterrein is rookvrij vanaf 1 augustus!

 

Beste ouders/verzorgers,

De Rijksoverheid heeft met verschillende organisaties afspraken gemaakt over het terugdringen van roken. Een belangrijke afspraak is dat er op schoolterreinen niet meer gerookt mag worden met ingang van dit schooljaar. Dit is vastgelegd in de wet. In deze brief leggen we uit hoe wij deze afspraak uitvoeren op onze school.

Waarom?

Uit onderzoek blijkt: ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Daarom willen wij onze leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden.

De regel

We zijn met elkaar gewend dat we niet roken in school. Vanaf dit schooljaar mag er ook op het terrein van de school niet meer gerookt worden. Deze regel geldt voor iedereen: voor het team, voor de leerlingen, maar ook voor ouders, bezoekers of leveranciers die op school komen. Belangrijk is dat deze regel altijd van toepassing is, ook buiten schooltijd. Leerlingen mogen ook geen sigaretten meenemen naar school. En tenslotte willen we dat er ook niet gerookt wordt in het zicht van de school.

Leerlingen

Natuurlijk besteden we de komende weken in de groepen veel aandacht aan deze regel. We geven uitleg over gezondheid, over de gevolgen van roken en over wat je kunt doen als je wilt stoppen met roken. Het schoolteam gaat toezien dat onze leerlingen niet roken op het schoolplein of in het zicht van het schoolterrein. Mocht een leerling deze regel overtreden dan leggen we de leerling de regels nogmaals uit en neemt de groepsleraar contact met u op.

Ouders

We hebben u hierbij nodig. Goed voorbeeld doet volgen. Wij vragen u dan ook om niet te roken in het zicht van de leerlingen op het schoolplein of op de parkeerplaats bij school. Met elkaar kunnen we bijdragen aan een gezonde (leer)omgeving voor onze kinderen. Alvast onze dank voor uw medewerking!

 

Mocht u vragen hebben dan kunt ons natuurlijk bellen of mailen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Pien Franken

directeur

Ook interessant

Nieuws
Schoolkamp

Schoolkamp

Nieuws
De Kröllerbollen zijn weer!

De Kröllerbollen zijn weer!

Nieuws
De Fabiaan kookt voor Oekraïne

De Fabiaan kookt voor Oekraïne