Op bezoek bij de AH in Ugchelen

Wij zijn met een paar mensen naar de Albert Heijn in Ugchelen geweest. Wij hebben eerst wat gedronken en kregen daarna een rondleiding. Onno, die werkt bij de AH, liet ons eerst de kantoren boven zien en ook de koelruimte en de kluis. In het kantoor met de kluis wordt het geld geteld. Daar mag maar één iemand zitten als er nieuw geld gebracht wordt of de inhoud van de kluis wordt opgehaald. Daarna hebben we een rondje door de winkel gemaakt en overal gekeken. We begonnen op de AGF (aardappels, groente, fruit) en daar hebben we geleerd dat bananen zo’n beetje het meest verkocht wordt in de winkel. Ongeveer 1000 kilo per week! Daarna gingen we naar het vlees en naar de vleeswaren/kaas. De kazen die in de winkel liggen zijn voor de sier. We hebben ook bij de broodafdeling gekeken, daar wordt veel brood afgebakken. Het moet ongeveer 2 uur afkoelen voor je het kunt snijden. Daarna zijn we naar het magazijn gegaan en toen kwam de vrachtwagen met de nieuwe spullen. We hebben gekeken hoe de vrachtwagen wordt uitgeladen en gecontroleerd of de vrachtbrief klopte. Er kwamen 34 containers binnen met koelproducten. Daarna zijn we naar de overkant gegaan, daar heeft Onno de Gall & Gall laten zien. Dit hoort ook bij de Albert Heijn. Achter de slijterij is de milieustraat, hier worden lege flessen, blikjes, frituurvet, enz. ingeleverd. Dat hok moet goed schoon gehouden worden elke dag, want het is er snel vies. Toen moesten we kleding van de Albert Heijn aantrekken, want we moesten aan de slag. We moesten koek/snoep en andere producten in de schappen zetten. We moesten goed op de datum letten, eerst het oude eruit halen en daarna het nieuwe erin. Het oude komt vooraan want dat moet eerst op. Het was een leuke les!