Open lucht museum

We gingen met de bus naar het openluchtmuseum.
We hadden in de klas al mogen kiezen wat we daar zouden doen.
We konden uit 2 workshops kiezen. “Nieuw in Nederland” en “Bouwen” .

Nieuw in Nederland.IMG_3860

Bij de workshop “Nieuw in Nederland” waren er drie activiteiten te doen. Dat waren: koken, een spelletje en een speurtocht.

We begonnen bij de speurtocht. Daarna gingen we koken en daarna het spel. Bij de speurtocht kregen we hulp. Bij het koken moesten we samen werken met 2 op 3 personen. Bij het spel moesten er vier in het ritme van de muziek tikken. Je moest eerst 2 keer dicht tikken en dan 2 keer open.

Hier waren we snel mee klaar, daarna deden we even verstoppertje.
Daarna gingen we met de tram naar de plek waar we gingen lunchen.

DSC00310Bouwen.

We moesten van allerlei dingen doen. We kregen een kar mee met daar in spullen die bij de opdracht hoorden. Als eerst moesten we als opdracht dakpannen leggen, dat was in het begin best wel lastig, maar even later hadden we door hoe het moest.

En daarna kregen we als opdracht dat we tegeltjes moesten leggen. Iedereen kreeg een kaart waarop het patroon stond die je met tegeltjes moest leggen. En onze laatste opdracht was dat we moesten lemen, dat is bruin spul, eigenlijk een soort klei waar van alles in zit. We moesten daarmee kieren dicht maken en een muur maken.

Als afsluiting moesten we zelf een gebint in elkaar zetten. Omdat we de handleiding niet hadden gelezen, was dit best lastig. Toen dit klaar was gingen we lunchen.

Na de lunch hebben we een speurtocht gedaan. Hier mocht je zelf rondlopen door het park.

Sonic en Bowine (groep D)

DSC00331