Openlucht museum

Uitje naar het Openlucht Museum

We gingen met de klassen C en D met de bus naar Arnhem. Toen we daar aankwamen hebben de leraren ons in groepjes verdeeld.

Je had twee keuzes: Bouwen en Nieuw in Nederland. Ik zat bij Nieuw in Nederland. Hier hebben we eerst een verhaal geluisterd over hoe de Molukkers hier in Nederland zijn gekomen en de redenen waarom ze zijn gekomen. We hadden 3 activiteiten. Bij de 1ste activiteit ging je koken. Mijn groepje had Nederlands eten gemaakt. Dat was stamppot en nog arretjescake. De 2de groep had een Moluks gerecht gemaakt en dat was nasi goreng. Daarna hadden we ook nog een dansspel, die de Molukse kinderen vaak deden met stokken, gedaan. Bij de 3de activiteit ging je kijken hoe een Nederlands gezin vroeger in huis leefde en hoe een Moluks gezin leefde. Toen alle activiteiten klaar waren, kwamen we allemaal bij een. Van elk groepje moest er iemand de Openlucht Museum app downloaden. Toen gingen we een speurtocht doen (met die app) en we moesten onopgeloste zaak oplossen. En de winnaar mocht 1 les uur later op school komen of een 1 uur eerder naar huis gaan. En toen gingen we weer met een dubbeldekker naar school.

Groetjes Azra uit groep D

 

Wat wij deden bij bouwen: we gingen eerst naar een oud huis. Daar gingen we overleggen waar elk groepje heen ging. We gingen drie dingen doen.

Je moest een muur gaan metselen. Dat deden ze vroeger met paardenpoep. Ik vond het niet zo leuk om te doen, omdat het met ranzig was. We hebben ook dakpannen gelegd, een boogje met stenen gemaakt. Ook hebben we tegels in een patroon gelegd.

Groet Osman