Rick Lieftink

Wij, Rick, Johan, Tim en Wilma willen graag ons verhaal en onze tijd op de Praktijkschool Apeldoorn met jullie delen.

 

Rick heeft autisme, ADHD en dyslexie. Hij is van de Boemerang (ook een fijne school) verder gegaan op de Praktijkschool Apeldoorn. Rick heeft het heel fijn gehad op de Praktijkschool, en wij als ouders dus ook. De klassen zijn klein, dus tijd voor aandacht, vaste leraar, die ieder kind goed kent en probeert te kennen, veel praktijkvakken, veel tijd voor sociale ontwikkeling. Ze hielpen Rick zich verder te ontwikkelen. Ze begrepen hem. Ze steunden hem. Bij Rick moesten dingen in stappen opgebouwd worden. Als de emmer met prikkels vol was, kwam er niks meer binnen. Praktijkvakken waren leuk, maar die theorievakken waren niks. Hij werd dan op pad gestuurd om boodschappen te doen of met klusjes te helpen. Super was dat!

 

Voor Rick werden stages per schooljaar een dag meer. Hij heeft stages gelopen in verschillende richtingen waaronder; automonteur, productiemedewerker, werkplaats brandweer en logistiek medewerker. Hij heeft de cursussen richting bouw, Lassen, Heftruck enz.. gedaan. Alles was mogelijk. Dat is ook het allerfijnste van deze school. Er wordt naar allerlei mogelijkheden gezocht. Samen met de leerling, alle leraren en de ouders. Gelijk contact met ouders als er iets was, er was altijd tijd voor overleg en begrip. Samen zorgen dat je kind het naar zijn zin heeft en zich ook nog ontwikkelt.Wij hebben BESLIST nooit spijt gehad van onze keuze voor deze school.

 

In zijn 6e en laatste jaar is Rick begonnen aan het ROC in Zutphen, (logistiek medewerker en geslaagd) naast 3 dagen stage en 1 dag Praktijkschool. De theorievakken zijn nu ook leuk en is in de klas zitten geen uitdaging meer.

 

Vorig jaar zomer hebben wij, na 6 jaar, ons afscheidsfeest gehad bij de Praktijkschool Apeldoorn. Met een map vol certificaten, die Rick in die jaren allemaal heeft behaald. We missen de Kerstbingo, het schoolkamp en het persoonlijke contact met de leraren.

 

Maar…..……..De Praktijkschool Apeldoorn is nog zeker niet uit beeld. We kunnen nog altijd bij ze terecht voor advies en hulp. Hebben dat ook al nodig gehad en het contact was weer heel fijn. Daarnaast houden ze ook contact. Bellen om te vragen hoe het met Rick gaat.

 

Rick doet nu de opleiding Chauffeur Beroepsvervoer (Niveau 2) bij het ROC in Apeldoorn. Een dag naar school en de rest van de week maakt hij zijn Praktijkuren. Hij werkt 4 dagen bij een transportbedrijf in Deventer, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Volgend jaar zomer hoopt hij hiermee klaar te zijn. Zijn grote droom is vrachtwagenchauffeur worden bij de brandweer, dus daar gaan we voor.

 

Op een lager niveau beginnen zegt helemaal niks over het niveau en wat je kind kan bereiken. Zolang het kind doet wat hij leuk vindt en goed in zijn vel zit, kan hij heel ver komen. Een passende school is daarvoor heel belangrijk. Ik hoop dat anderen wat aan ons verhaal hebben en wij zo bijdragen in het maken van een keuze. Nogmaals wij hebben nooit spijt gehad van onze keuze voor de Praktijkschool Apeldoorn. Een heel fijne school met een heel goed en gezellig team.