Stage op het stucadoorsbedrijf

In november 2014 ben ik begonnen bij stukadoorsbedrijf de Graaf. Op mijn stage help ik met afplakken, voorstrijken, gips met water aanmaken, smeren en daarna afrijden. Afrijden betekent met een lat de muur gelijk maken. Daarna ga ik er met een schuurbord over heen als de muur wat droger is. Bij gips gebruik ik een schuurbord met spons. Als laatste ga je er met een spakmes overheen om het helemaal glad te maken.

Ik heb geleerd dat ik uit mijn pols en mijn elleboog moet smeren. Je moet het niet met je schouders doen, want dan is je lichaam snel versleten. In plaats van op je knieën zitten, moet je door je hurken gaan. Anders gaan je knieën kapot. Ik heb geleerd hoe je goed kan afplakken en hoe je de plakspaan moet vast houden. Voorstrijk gebruik je zodat de gips goed blijft plakken.

Ik vind de stage erg leuk en hoop dat ik er mijn beroep van kan maken.

nick legebeke