Vacature orthopedagoog

Orthopedagoog voor de Praktijkschool Apeldoorn
Soort vacature: Parttime of fulltime
Sluitingsdatum: 08-12-2023
FTE: In overleg
Startdatum: In overleg
Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast
Zij-instromers: Ja
Salaris Schaal: 11

Vacature omschrijving

Orthopedagoog

Wij zijn per direct op zoek naar een orthopedagoog voor de Praktijkschool Apeldoorn (PSA)

Wat ga je doen?

Als orthopedagoog ben je binnen het ondersteuningsteam een belangrijke speler in het zoeken naar de balans in specifieke ondersteuningsmogelijkheden voor onze leerlingen, binnen en buiten de school. Je hebt kennis en ervaring in het vertalen van psychodiagnostische verslagen naar concrete adviezen voor docenten en mentoren.

Als orthopedagoog verricht je onderzoek en doe je (les)observaties in de klassen. Over deze observaties maak je een verslag waarin je o.a. concrete adviezen incl. interventies geeft voor passend docentengedrag om in de ondersteuningsbehoefte van de leerlingen te voorzien.

Als orthopedagoog deel je kennis met de docenten over bepaalde stoornissen die zichtbaar zijn in het lesgeven (bijvoorbeeld traumasensitief lesgeven). Daarnaast begeleid je de leerlingen zelf ook met verschillende ondersteuningsbehoeftes.

Je hebt eventueel contact met externe professionals om afstemming te vinden in de begeleiding van de leerling.

Over de school

In een mooi, ruim gebouw met veel faciliteiten bereiden wij leerlingen van 12 tot 18 jaar voor op zelfstandige deelname aan de maatschappij. Leerlingen van de Praktijkschool Apeldoorn leren beter in de praktijk dan alleen uit de boeken. Door theoretisch onderwijs te koppelen aan stages, beroepsgerichte cursussen en praktijklessen begeleiden wij leerlingen naar een bij hun passende werkplek of vervolgstudie.

Met veel plezier, motivatie en enthousiasme zorgt het team dagelijks voor het leggen van een verbinding tussen het praktische talent van de leerlingen en de theorie. Binnen een rustige en gestructureerde omgeving bieden wij veel ruimte voor leerlingen om zich te ontwikkelen, te leren en te ervaren. Dat doen zij in een eigen leerroute, maar zeker niet alleen. Leren samenwerken, elkaar helpen en de verantwoordelijkheid voor elkaar en de omgeving zijn belangrijke elementen van ons onderwijs.

De school voor praktijkonderwijs kent een schoolleiding, bestaande uit een directeur en een teamleider, groeps- en vakleraren, gespecialiseerd ondersteunend en onderwijsondersteunend personeel en secretarieel-administratieve medewerkers. De orthopedagoog werkt onder verantwoordelijkheid van de directie.

Over Leerplein 055

Als medewerker van Leerplein 055 maak je onderdeel uit van 23 scholen, waar collega’s dezelfde passie delen: het beste onderwijs bieden aan onze leerlingen. Met scholen voor voortgezet onderwijs en (speciaal) basisonderwijs, unieke onderwijsconcepten en een talentpool hebben we veel smaken in huis

Wij zoeken een collega die:

• Een hbo/wo-opleiding orthopedagogiek heeft;
• Affiniteit heeft met reguliere en PRO leerlingen van 12 tot 18 jaar;
• Bij voorkeur ervaring in het onderwijs heeft;
• Een brede theoretische kennis bezit van de (ontwikkelingen op) het vakgebied van orthopedagogiek/orthodidactiek en het algemene terrein van leerlingbegeleiding;
• Vaardigheden bezit in het begeleiden van leerlingen, zo nodig vanuit een Ontwikkelingsperspectief Plan (OPP);
• Vaardigheden bezit in het analyseren van problemen en het zoeken naar passende oplossingen;
• Diagnostisch onderzoek kan inzetten i.v.m. aanvragen PRO/toelaatbaarheid VSO en de doorverwijzing naar speciaal onderwijs of praktijkonderwijs kan coördineren;
• Kennis heeft van de structuur van Passend Onderwijs in het voortgezet onderwijs en het samenwerkingsverband;
• Ouders/verzorgers, docenten en de schoolleiding kan adviseren;
• Betrokken, vriendelijk en ook duidelijk is;
• Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

• Contract van 0,8 – 1,0 fte, ook geïnteresseerden voor een kleinere omvang worden uitgenodigd om te solliciteren;
• Tijdelijk met uitzicht op vast;
• OOP schaal 11;
• Studieverlof en opleidingsbudget;
• Reiskostenvergoeding;
• Leuke collega’s die uitkijken naar jouw komst!

Enthousiast? 

Solliciteer! Wij zorgen er dan voor dat we snel met elkaar in contact komen. Voor een gesprek met een goede orthopedagoog maken we graag tijd.
De vacature staat open tot en met 8 december 2023. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ewald de Boer, teamleider, via 055-5332544 of e.de.boer@praktijkschool-apeldoorn.nl.

We zijn heel benieuwd naar jou!