Vakleerkracht Techniek/Handvaardigheid

In een mooi, ruim gebouw met veel faciliteiten bereiden wij leerlingen van 12 tot 18 jaar voor op zelfstandige deelname aan de maatschappij. Leerlingen van de Praktijkschool Apeldoorn leren beter in de praktijk dan alleen uit de boeken. We koppelen theoretisch onderwijs aan stages, beroepsgerichte cursussen en praktijklessen om hun te begeleiden naar een bij hun passende werkplek of vervolgstudie.  

Met veel plezier, motivatie en enthousiasme zorgt het team dagelijks voor het leggen van een verbinding tussen het praktische talent van de leerlingen en de theorie. Binnen een rustige en gestructureerde omgeving bieden wij veel ruimte voor leerlingen om zich te ontwikkelen, te leren en te ervaren. Dat doen zij in een eigen leerroute, maar zeker niet alleen. Leren samenwerken, elkaar helpen en de verantwoordelijkheid voor elkaar en de omgeving zijn belangrijke elementen van ons onderwijs.   

Praktijkschool Apeldoorn zoekt enthousiaste, flexibele en daadkrachtige collega’s m/v 

Vakleerkracht Techniek/Handvaardigheid/(Veiligheid)  

(met een WTF van 0.8 – 1.0)  

Een algemeen techniek docent die georganiseerd en gestructureerd kan werken. 

De toekomstige collega heeft affiniteit met de doelgroep, met creatieve technische vakken en met vernieuwende technieken.  

De vakleraar draagt samen met zijn/haar collega’s zorg voor de leerlijn techniek en geeft lessen techniek die gericht zijn op zelfredzaamheid. Daarnaast verzorgt de vakleraar beroepsgerichte cursussen. 

De samenwerking tussen de vakleraar en de groepsleraar is in ons onderwijs van groot belang. Samen begeleiden we de leerlingen naar een mooie toekomst. 

 

Wij zoeken leraren die: 

  • bereid zijn om met en van elkaar te leren 
  • een groot pedagogisch talent bezitten 
  • professioneel en tactvol zijn 
  • een onderwijsbevoegdheid passend bij het vakgebied of PABO aangevuld met passende studie  

 

Wij bieden: 

  • de CAO VO (LB functie) 
  • een hecht samenwerkend team 
  • de mogelijkheid om verder te scholen 
  • een professionele werkomgeving en goede begeleiding  

 

Meer informatie over onze school kunt u vinden op www.praktijkschool-apeldoorn.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met: Ewald de Boer, teamleider 055 533 25 44. 

Uw motivatie met CV ontvangen wij graag voor 29 mei 2023 via info @praktijkschool-apeldoorn.nl. 

Mocht u worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan vragen we u om alvast maandagmiddag 5 juni vrij te houden voor het eerste gesprek. Een tweede gesprek vindt plaats in overleg.